Joep's Blog:

Dag zes, woensdag 2 maart 2011

mrt 3

Geplaatst door:
donderdag 3 maart 2011 0:26  RssIcon

Tot nu toe hebben we summier bericht over de vermissing van Joep. Vanaf donderdag 3 maart zullen we die terughoudendheid enigszins laten varen.

Joep heeft in de week voor zijn vermissing met veel mensen contact gehad. Vooral in Den Bosch, maar ook op het Cement Festival in Maastricht. Van die laatste dagen is een tijdslijn opgesteld, waaruit goed valt te destilleren waar hij was en met wie hij sprak.

De vraag die alle schriftelijke en mondelinge contacten domineert, is:hoe – en wanneer – heeft Joep tot zijn laatste vermoede stap kunnen komen? Was het weloverwogen of was het in een impuls? In alle oprechtheid: wij weten het niet. Of beter gezegd: ondanks de zorgen die Joep heeft, conflicteren zijn karakter en liefde voor Daniël, Mech, familie, Mieke en vrienden met de veronderstelde zelfdoding. Er zijn tal van hypotheses.Een misdrijf wordt vrijwel uitgesloten.Welke theorieën en reconstructies kloppen en welke niet, doet feitelijk niet terzake. Wat telt, is dat deze onzekerheid eindigt.

Eerder is op deze blog waardering uitgesproken voor politie en andere hulpdiensten. Hun inspanningen en betrokkenheid zijn groot. Dat geldt ook voor het stadsbestuur van Den Bosch, de media en de NVJ/NVF.

Een kleine ‘ploeg’ van vrienden biedt steun met denk- en daadkracht. Zij doen dat in het huis van Joep, vanwaaruit alle stappen worden ondernomen. Er is zorg voor zoon Daniël, zijn lief Mech en ex-geliefde Mieke, maar ook voor de ouders, zussen en broer van Joep.

Wj houden elkaar op de been. Dat lukt redelijk tot goed. De sfeer: ‘Het lijkt op een weekkaart van Six Flags’ werd vandaag opgemerkt. Diepte, hoogte, bochten en bovenal onvoorspelbaarheid. De een belt boven op Joep z’n werkkamer, de ander bakt eieren voor de hele ploeg, de volgende dweilt de gang, een ander breekt in tranen, weer een ander stut de sfeer met galgenhumor.

Enerzijds is de hoop dat Joep nog leeft niet verdwenen. Anderzijds groeit de twijfel dat zijn vermissing goed afloopt. Die twee uitersten kunnen binnen een dag vele malen stuivertje wisselen. Uiteraard lopen de verschillende belevingen van de betrokkenen niet met elkaar in de pas – dat hoeft ook niet.

Niet genoeg kan worden benadrukt hoeveel kracht we putten uit de indrukwekkende hoeveelheid blijken van medeleven. Telefoontjes, sms’jes, mails – een karrenvracht medemenselijkheid waaruit de betekenis van Joep voor velen valt af te lezen. Dat maakt stil.

We willen iedereen bedanken voor alle steun die tot nu toe is geboden. Joep, die zich kan opwinden over hoe de vlag erbij hangt in Nederland, ziet zijn hoop bevestigd: liefde en betrokkenheid zijn nog niet uit dit land verdwenen.

Dankjewel.

Labels:
Categorieën:

74 opmerkingen tot heden...


Erg mooi omschreven en ik leef met jullie allen mee...

Door robert (Kuif) op   woensdag 2 maart 2011 23:37

Woorden schieten tekort in een situatie als deze. Ik heb ze dan ook niet. Mijn gedachten zijn echter continu bij jullie en bij Joep.
Ik wens jullie veel kracht, wijsheid en liefde.

Door Erica Salomé op   woensdag 2 maart 2011 23:48

Denk aan jullie!

Door amelke@home.nl op   donderdag 3 maart 2011 1:37

"Voordat je verlichting bereikt, hak je hout en haal je water.
Na de verlichting, hak je hout en haal je water."

Heel veel liefde, licht en kracht !

Pauline

Door Pauline op   donderdag 3 maart 2011 8:14

Vroeger als journalist/tekstschrijver een aantal keren met Joep mogen samenwerken aan verhalen. Een vakkundig fotograaf, maar zeker ook een heel sympathiek mens.

Veel sterkte in deze periode en blijf hopen!

Groet,
Erik

Door Erik van Rosmalen op   donderdag 3 maart 2011 8:24

Lieve familie en beste vrienden,
Hier in huis brandt een kaars en we denken veel aan Joep. Het doet pijn dat we niet meer kunnen doen.
Wij wensen jullie heel veel kracht.
Dominique en Herman

Door Dominique en Herman op   donderdag 3 maart 2011 8:38

Beste familie,

Ik vind het prachtig verwoord. Ik wens jullie allen veel sterkte in deze onzekere tijd.
Wij denken aan jullie.

Liefs
Anouk en Karin

Door Anouk Sieben op   donderdag 3 maart 2011 8:44

Wij hopen dat er snel een einde komt aan de onzekerheid en wensen jullie heel veel sterkte!! houd moed!

Door Nathalie & John Boerdam op   donderdag 3 maart 2011 8:46

Ik ken Joep niet net zo goed als jullie - meest dichtbije vrienden, familie, geliefden..
Maar zoals hierboven ook beschreven....; Om weloverwogen een eind te maken aan zijn leven strookt voor mij totaal niet met wat ik van hem ken; zijn intense liefde voor zijn dierbaren, zijn hang naar het leven, behoefte aan schoonheid...liefde.
Ik hoop voor jullie intens dat er snel een einde komt aan deze onzekerheid.
Sterkte, kracht en liefde voor jullie.

Door Natasja d'Armagnac op   donderdag 3 maart 2011 8:55

Sterkte allen!

Door Remy op   donderdag 3 maart 2011 8:57

Wat een afschuwelijk nieuws, onbegrijpelijk.
Lieve Mech, als ik iets voor je doen kan...

Door Paulus Tops op   donderdag 3 maart 2011 9:43

Ik las het in de krant van gister, het duurde even voor het kwartje viel. Een aantal jaar geleden veel gefietst met Joep en Daniël en daar goede herinneringen aan over gehouden. Ik hoop ontzettend op een goede afloop en wens Daniël, vrienden en familie veel sterkte.

Door Timon van Uden op   donderdag 3 maart 2011 9:54

Met ongeloof lezen wij het bericht/de berichten.
Mooi omschreven bovenstaande, blijf elkaar steunen in deze warrige tijd.

Door Elke en Paul op   donderdag 3 maart 2011 10:02

Brok in m'n keel...indrukwekkende update over helaas onveranderde situatie. Het enige wat ik nu kan doen is jullie enorm veel sterkte wensen. Ik blijf, net als jullie, hopen op een goede afloop.

Door Arnold Reyneveld op   donderdag 3 maart 2011 10:06

lieve familie en vrienden,
onwetendheid verlamt ons en legt een waas over onze dagelijkse beslommeringen, niets lijkt er te toe doen,
laat staan wat voor een effect het heeft op Joep's dierbaren die maar wachten.
Konden we de klok maar terug zetten of vooruit.....
voor ieder heel veel kracht gewenst,

Movilé - Leonne, Ilse en Heleen

Door Movilé op   donderdag 3 maart 2011 10:09

Ik bid en hoop van harte op een goede afloop. Maar ik kan me voorstellen dat hoe langer hij verdwenen is, hoe meer de twijfel toeslaat. Ik wens jullie dan ook heel veel sterkte in deze onzekere periode.

Door Martine van den Berg op   donderdag 3 maart 2011 10:29

Dat deze onzekerheid maar snel mag eindigen. Ik brand een kaars. Voor Joep. Voor jullie.

Door Esther Wittenberg op   donderdag 3 maart 2011 10:54

Ook in België wordt alles gevoorwaard en op de voet gevolgd.
Veel sterkte daar en couragie.

Door arnaud jacobs op   donderdag 3 maart 2011 11:08

Heel veel sterkte!

Door Oscar op   donderdag 3 maart 2011 11:09

Lieve familie en vrienden van Joep.
Ik wens jullie heel veel sterkte in deze onzekere tijd.
Geef de moed nog niet op, ook al wordt dat steeds moeilijker.

Door Ellen Rijk op   donderdag 3 maart 2011 11:09

Lieve schatten,we denken er de hele tijd aan.We volgen alles op de voet.We snappen er niks van,net als jullie.Maar als we deze update van jullie lezen dan voelen we kracht,liefde,en verbondenheid. Ongelofelijk veel sterkte. Alle liefs, Maarten&Pauline

Door Maarten van der Put op   donderdag 3 maart 2011 11:13

Het is meer dan verschrikkelijk wat er is gebeurt, Ik hoop dat jullie de kracht vinden om dit te verwerken .
Wat een ontzettend verlies, en zo jammer,
Joep zit in ons hart.
sterkte en hou hoop.

Door Ilona Janssen op   donderdag 3 maart 2011 11:47

Dank je wel voor dit bericht. Wat een kracht hebben jullie samen in alle diversiteit van karakters, gedachten en gevoelens om dit zo te kunnen opschrijven. Die samen-kracht zal jullie helpen in deze barre tijd. Ik wens jullie alle sterkte. En ook; Mech; als ik wat voor je kan doen? Just tell me. Veeeeel liefs.

Door lidwien van noorden op   donderdag 3 maart 2011 11:58

Het nieuws over Joep heeft ons verbijsterd. We zijn er sprakeloos van en we begrijpen het niet. We wensen iedereen die Joep liefheeft alle sterkte. We hopen elke dag weer op een wonder.

Door Thérèse en Willem van Zandbeek op   donderdag 3 maart 2011 12:05

Gisterenavond zazg ik de film The Lovely Bones, over een meisje dat wordt misbruikt en vermoord. In die film zie je de beleving van het meisje na haar dood, hoe ze terugkijkt op haar leven en hoe ze na haar dood nog invloed heeft op haar naasten. Ze zit in een soort tussenhemel. Het is fraai en boeiend verfilmd, maar toch zag ik telkens Joep. Ondanks dat ik ook nog enige hoop houd op een goede afloop, zag ik de andere kant in die film. Het gevoel dat Joep vanuit een andere situatie naar ons kijkt. Je kunt dat zien als fantasie en misschien is dat ook wel zo, maar het kan ook kracht geven. In de vorige reactie lees ik: Joep zit in ons hart. Helemaal mee eens!
Hoe dan ook, ik leef met jullie mee en hoop dat de onzekerheid niet te lang gaat duren. Veel sterkte en liefde!

Door Henk van den Berg op   donderdag 3 maart 2011 12:10

Ik hoor net van het nieuws over de vermissing van Joep...ik woon in Portugal en mijn moeder vertelde het mij. Als kind woonde ik bijna naast Joep en ik ken(de) de familie heel goed! Ik was en ben geschokt van het nieuws en wil Tine, Ton, Loes, Leen en Ton heel veel sterkte wensen in deze vreselijke tijd. Ook de andere betrokkenen heel veel sterkte....liefs Wieneke

Door Wieneke van de Vrede op   donderdag 3 maart 2011 12:11

Heel fijn om te lezen dat de direct betrokkenen zo goed worden ondersteund door de kleine 'ploeg' van vrienden. Ik leef met jullie mee en hoop dat er snel meer duidelijkheid komt. Mieke en Daniël, maar ook alle overige naasten wens ik heel veel wijsheid en sterkte.

Birgit

Door Birgit Tax op   donderdag 3 maart 2011 12:16

Na afloop van onze laatste bestuursvergadering, enkele weken gelden, reisde ik met Joep met de tram en trein naar Utrecht. We hadden een inspirerend en warm gesprek. Dat Joep nu wordt vermist kan ik nog steeds nauwelijks bevatten. De manier waarop jullie de feiten en je gevoelens delen vind ik zeer indrukwekkend. Ik wens iedereen veel sterkte en ik blijf met jullie hopen op een goede afloop!

Door Gerard Til op   donderdag 3 maart 2011 12:29

Na afloop van onze laatste bestuursvergadering, enkele weken gelden, reisde ik met Joep met de tram en trein naar Utrecht. We hadden een inspirerend en warm gesprek. Dat Joep nu wordt vermist kan ik nog steeds nauwelijks bevatten. De manier waarop jullie de feiten en je gevoelens delen vind ik zeer indrukwekkend. Ik wens iedereen veel sterkte en ik blijf met jullie hopen op een goede afloop!

Door Gerard Til op   donderdag 3 maart 2011 12:33

Beste familie van Joep,
Heel mooi beschreven. Dank dat jullie iedereen zo op de hoogte houden. Iedereen heeft toch vragen. Niet dat antwoorden daarop enig verschil maken op de zorgen en de stap van Joep. Maar weet dat daardoor iedereen met jullie meeleeft. Joep is een collega van mij en we zagen of spraken elkaar helaas sporadisch. Ik wens iedereen die Joep dierbaar was heel veel sterkte toe.
Ger Loeffen

Door Ger Loeffen op   donderdag 3 maart 2011 12:38

Beste naast-staanden van Joep,
Wat mooi en krachtig omschreven in welke situatie jullie nu verkeren. Het raakt me diep in mijn hart en het moet afschuwelijk zijn om in deze onzekerheid te leven.
Een wonder blijft mogelijk, dus blijf vooral hopen. De rauwe werkelijkheid lijkt echter dichter bij, gezien de feiten. Vraag me af welke medicijnen Joep gebruikt en niet meegenomen heeft. Antidepressiva? Het doet het ergste vrezen... ik schrijf helaas uit ervaring.
Ik leef met jullie mee en wens jullie veel sterkte, kracht en vooral ook hoop!

Door Ingrid Kemps op   donderdag 3 maart 2011 13:02

Lang geleden met Joep op school gezeten en samen in Nijmegen gaan studeren, maar elkaar daarna uit het oog verloren. Een half jaar geleden met oud-klasgenoten over Joep gesproken en het plan opgepakt om hem zeker uit te nodigen voor de volgende keer dat we van plan zijn samen te komen.
Ik blijf hoop houden dat Joep er de volgende ronde bij zal zijn en wens de familie en vrienden heel veel sterkte in deze onzekere tijd.

Door Bill van de Griendt op   donderdag 3 maart 2011 13:41

Las het afschuwelijke bericht in VillaMedia. Wens al zijn geliefden heel veel sterkte en hoop dat er snel duidelijkheid komt. Ken hem als persoon slechts oppervlakkig uit korte ontmoetingen bij gebeurtenissen als de Zilveren Camera uitreikingen. Uit zijn fantastische reportages komt een sympathiek betrokken mens naar voren. Die beelden spreken boekdelen.

Door Peter Blok op   donderdag 3 maart 2011 13:43

Ik heb Joep leren kennen als een sympathieke collega die opkomt voor zijn vakbroeders. Het spijt me zeer om dit nieuws te horen en wens alle betrokkenen veel sterkte.

Hennie Keeris, collega fotograaf.

Door Hennie Keeris op   donderdag 3 maart 2011 14:00


Lieve familie en vrienden van Joep,

Een geruststelling om via Joep’s blog te weten dat de familie en vrienden van Joep elkaar op de been houden. Het zijn dralende dagen van wachten en blijven hopen.

Veel kracht en liefs voor alle betrokkenen.

Door Lies Frankhuyzen op   donderdag 3 maart 2011 14:07

Wat knap hoe jullie dit hebben opgeschreven in zo'n moelijke tijd. Ik leef met jullie mee.......heel veel sterkte en kracht gewenst....Elise [provincie Noord-Brabant]

Door Elise op   donderdag 3 maart 2011 15:27

Rake, ware woorden. In jullie blogberichten en in de warme reacties daarop. Heel veel kracht en sterkte in deze onvoorstelbaar verwarrende en zware tijd.

Door Paul Westgeest op   donderdag 3 maart 2011 15:32

Familie en vrienden van Joep: veel sterkte gewenst! Er klinkt hoop uit de manier waarop hierboven beschreven. Hoop in bange dagen. Ik leef met jullie mee.

Door Janneke Franke op   donderdag 3 maart 2011 17:34

Aan familie en vrienden van Joep wens ik veel sterkte. Aan Daniël, die ik persoonlijk ken, wil ik zeggen dat ik aan je denk en dit heel erg voor je vind. Ook jij enorm veel sterkte en kracht. Liefs, melissa

Door Melissa (verkade) op   donderdag 3 maart 2011 18:32

Ik leef ontzettend met jullie mee, houd moed, het is nog steeds niet te begrijpen, Joep's vermissing heeft heel veel impact, wat bizar toch dat de "gevoeligen" zo iets overkomt. Hou elkaar vast, jullie zijn steeds in mijn gedachten en hart.

Door Geert Overdam op   donderdag 3 maart 2011 19:27

Nu op dit moment zou ik een fotoshoot met Joep hebben voor een nieuwe voorstelling. Om 19u zou die beginnen. En vreemd genoeg merkte ik dat ik net niet weg kon komen uit de Verkadefabriek omdat ik tegen beter weten in, en verstandelijk wetend dat het niet zou gebeuren ergens toch hoopte dat hij gewoon binnen zou stappen, alsof het een vergissing was geweest. Fijn te lezen hoe jullie elkaar broodnodig kunnen steunen, en ik wens jullie daarbij alles wat je nodig hebt. Liefs, Madeleine

Door Madeleine Matzer op   donderdag 3 maart 2011 19:31

Lieve Daniel,
Wat vreselijk om te horen. Heel veel sterkte toegewenst, ook aan familie/vrienden.

Door Susanne de Veer op   donderdag 3 maart 2011 19:47

Veel sterkte in deze moeilijke tijd, hopen op een wonder!

Door Rick op   donderdag 3 maart 2011 20:17

Veel sterkte daar!

Fam. Van geffen
Op num 52 .

Door Jacques van geffen op   donderdag 3 maart 2011 20:20

Bijzonder hoe jullie dit berichten. Erg goed. Maar oh wat zwaar!
Heel veel strerkte en ik hoop dat de onzekerheid niet te lang duurt.
Rob

Door Rob Bary op   donderdag 3 maart 2011 20:38

......geen woorden, alleen vertwijfeling....

maar ik wens jullie, daniel, familie en vrienden alle sterkte en kracht toe die je nodig hebt

x nico

Door nico van spanje op   donderdag 3 maart 2011 21:05

3 maart 2011

Iemand in niemandsland is nergens én overal de hele tijd. Thuis, of rijdend in de auto, waar dan ook ... Joep als, een voortdurdende aanwezigheid. 'Joep toch, jongen toch...'

De Conink heeft het verlangen naar iemand die er niet is beschreven:
'Of dat je ... gewoon verstoppertje speelde en dat we je nog steeds niet hadden gevonden."
'Kom maar weer tevoorschijn,'roept iets in mij, ' het is goed zo...'

Ik heb met Joep gewerkt, niet lang, en het is al lang geleden, ik kwam Joep tegen in het Bossche. Ben op afstand verbijsterd door zijn vermissing, en verdrietig.

Daniel, en liefste vriendinnen, vrienden en familie van Joep heel veel sterkte. Wens jullie toe kracht toe. De verbondenheid met elkaar en jullie liefde voor Joep lijkt die kracht vrij te maken. Dank voor jullie berichten en openheid.

liefs Annemarie

Door Annemarie van Haaren op   donderdag 3 maart 2011 21:06

dank jullie wel voor deze berichtgeving, openhartig en liefdevol. Het blijft voor mij een raadsel wat er gebeurd is. Joep was somber over deze tijd toen ik hem sprak laatst maar ik had geen idee van zo veel diepere somberte. Ik denk erg veel aan hem en ook aan jullie allemaal, veel liefs en sterkte

Door moniek merkx op   donderdag 3 maart 2011 21:43

Joep op de trappen in het Provinciehuis tijdens Brabant 500; 'Judith, je mag me altijd bellen he als je foto's wilt van je voorstelling'. Om de zoveel tijd, als Joep wist van een nieuwe productie, stond hij op de voice-mail. Met zijn foto's heb ik een mooi beeld mogen vastleggen van mijn theatervoorstellingen. Er hangt er een foto in de gang, ik zie hem elke dag.
de woorden boven raken mij.
ik ken hem als een zachtaardige man, met een scherpe blik.

Door Judith op   donderdag 3 maart 2011 22:22

dank voor jullie informatie. goed te weten dat jullie samen zijn en elkaar kunnen steunen, zo broodnodig in deze bittere tijden. wij voelen ons machteloos omdat we niets kunnen doen, dan alleen jullie laten weten dat we zo meeleven en voelen. sàmen is het iets beter te dragen. houd goede moed.

gert en july

Door gert en july op   donderdag 3 maart 2011 22:32

Lieve Mech, vrienden, familie,
Wij wensen jullie erg veel sterkte in deze bizarre tijd. Twijfels, hoop, onduidelijkheid; wat een verwarring van gedachten en gevoelens moeten jullie hebben!
Wij leven enorm mee en wij hopen van deze kant een beetje kracht te kunnen geven, Dikke knuffels Joan en Johan

Door Joanie en Johan op   donderdag 3 maart 2011 22:47

...ik las het stukje over Joep's vermissing in het BD, schrok me rot...ik vind het verschrikkelijk. Veel sterkte!

Door Yvonne van Broekhoven op   donderdag 3 maart 2011 23:01

Heel veel sterkte aan allen die in spanning en vrees leven om Joep. Verbijstering en ongeloof voeren bij mij nog steeds de boventoon. Wel fijn om te lezen hoe de familie elkaar steunt, heel veel kracht toegewenst in deze moeilijke tijd!
Laat er snel een antwoord komen.

Door dick witte op   donderdag 3 maart 2011 23:27

Heel veel sterkte toegewenst aan alle betrokkenen in deze onverwachte, onzekere en vervelende tijd. Moeilijk om te aanvaarden maar tevens fijn te vernemen dat de directe omgeving, vrienden en familie van Joep elkaar zo ondersteunen, opvangen en onderling kracht blijven geven. We leven met jullie mee. Nogmaals heel veel sterkte !!

Door Harry Revet op   vrijdag 4 maart 2011 0:53

Dank jullie wel voor de indrukwekkende berichtgeving over Joeps afwezigheid.
Jarenlang hebben we met Joep samengewerkt en na ieder project spraken we af dat we 'weer eens iets helemaal anders' zouden gaan doen. Of fantaseerden we over 'listen die we konden verzinnen' om weer eens ...
Van harte wensen wij jullie alle mogelijke sterkte, saamhorigheid en spoedige duidelijkheid toe.

Door Hannie van den Bergh & Jan van den Berg (theater a op   vrijdag 4 maart 2011 1:05

Ik lees het bericht over Joep net pas, kan het haast niet geloven. Ik hoop heel erg dat hij gewoon weer zijn huis in komt lopen en jullie daar allemaal aantreft. Veel sterkte

Door Marike op den Akker op   vrijdag 4 maart 2011 1:52

Geschokt. Vroeger nam Joep vaak foto's voor me mee naar Den Bosch voor de Brabant Pers als ie in Amsterdam was. . We waren o.a. collega's bij de Volkskrant. Niet echt een krant die goed met zijn fotografen om gaat/ging, maar zo is het leven. Sterkte. Frans

Door Frans Schellekens op   vrijdag 4 maart 2011 2:24

Hoe lang je iemand ook kent, er blijven altijd witte ( en zwarte) plekken open. Heb veel meegemaakt met joep en hoop uit de grond van mijn hart dat daar geen einde aan komt. Veel sterkte aan iedereen, en: altijd blijft alles mogelijk. Groet, max

Door Max op   vrijdag 4 maart 2011 7:21

Lieve mensen, wat een verbijsterend bericht. Ik ken Joep veel minder goed dan mijn Arthur -die een prachtig brief aan Eric heeft geschreven- Zoveel mooie woorden heb ik niet, maar ik wil graag laten weten dat ik overdonderd ben: Joep vaak in mijn gedachte heb en voor me zie. Het laatste contact wat ik met hem gehad heb na de Boulevard is per mail en sms: Joep zou enkele maanden geleden naar Friesland komen ivm een klus en bij ons B&B logeren. Wij keken erg naar zijn bezoek uit wat helaas niet door kon gaan.
Voor familie, geliefden en vrienden heel veel sterkte Mieke Bouwens Oostvogel

Door Mieke Bouwens Oostvogel op   vrijdag 4 maart 2011 9:01

Lieve mensen, wat een verbijsterend bericht. Ik ken Joep veel minder goed dan mijn Arthur -die een prachtig brief aan Eric heeft geschreven- Zoveel mooie woorden heb ik niet, maar ik wil graag laten weten dat ik overdonderd ben: Joep vaak in mijn gedachte heb en voor me zie. Het laatste contact wat ik met hem gehad heb na de Boulevard is per mail en sms: Joep zou enkele maanden geleden naar Friesland komen ivm een klus en bij ons B&B logeren. Wij keken erg naar zijn bezoek uit wat helaas niet door kon gaan.
Voor familie, geliefden en vrienden heel veel sterkte Mieke Bouwens Oostvogel

Door Mieke Bouwens Oostvogel op   vrijdag 4 maart 2011 9:02

Hoop - wanhoop, zekerheid - spanning, tranen – glimlach. Het zijn emoties die vast bij velen die Joep kennen voorbij zijn gekomen. Heel veel kracht en moed toegewenst in deze donkere periode.

Door Danielle op   vrijdag 4 maart 2011 10:26

Het is nu 6 dagen geleden dat ik het vreselijk bericht zag op facebook, sindsdien denk ik elke dag aan Joep en kan het geen plaats geven. vreselijk. Hoe zal het voor jullie zijn, ook daar denk ik veel aan. . . . .Ik wil jullie daarom echt hartelijk bedanken voor het feit dat jullie zo open en eerlijk deze blog bijhouden, zodat we met zijn alle op de hoogte gehouden worden en kunnen meeleven en denken met al zijn geliefden. Het is fijn om te weten dat de naasten van Joep gelukkig veel steun hebben aan elkaar om door deze zware tijd heen te komen. De laatste zin van jullie blog vandaag heeft me tot in tranen geroerd .. inderdaad kon Joep het maar zien en voelen dat er nog liefde en betrokkenheid bestaat. . . . Ik wens jullie veel sterkte toe!

Door Karla Hoffman op   vrijdag 4 maart 2011 10:37

We volgen de hele week al de berichten, zijn geschokt en denken aan jullie.
We hebben er geen woorden voor...
Team CityFoto.

Door CityFoto op   vrijdag 4 maart 2011 11:02

blijf maar kijken of er nog nieuws is. Kan het nog niet geloven... Sterkte...

Door Erica van de Kerkhof op   vrijdag 4 maart 2011 11:43

Het is niet in woorden te vatten, niet te begrijpen. Onrust in je hoofd, elk moment van de dag, de gedachte wat er met die goeie Joep kan zijn gebeurd. Ontroerend en hartverwarmend al die reacties. Sterkte voor iedereen die dicht bij Joep staat.

Door Wim Arts op   vrijdag 4 maart 2011 11:57

Iedereen in de stad praat over je Joep. We kennen je allemaal. Familie, vrienden. veel sterkte.

Door Marcel van Dijk op   vrijdag 4 maart 2011 11:57

Een grote knuffel van hoop en troost voor jullie. Ik vernam dit aangrijpende bericht zojuist van mijn moeder en vader. Als jochie groeide ik op in de straat waar Joep, Tine, Ton, Loes en Heleen woonden. Op latere leeftijd bewonderde ik ook het prachtige concert-moment dat Joep had gefotografeerd van jazz-trompetist Miles Davis, en aan mijn vader als verjaardagscadeau had geschonken. Ik wens jullie, Daniël, Mech, Mieke en alle vrienden van Joep heel veel sterkte toe ...

Sander

Door Sander van de Vrede op   vrijdag 4 maart 2011 12:27

Oh lieve Joep - wat verschrikkelijk is dit. Je bent niet meer uit mijn gedachten geweest sinds woensdag, toen ik hoorde dat je weg was...hoe dat voor je geliefden moet zijn kan ik niet eens bedenken. Lieve naasten van Joep, ik wens jullie alle kracht die jullie nodig hebben.
Sanne Danz

Door sanne danz op   vrijdag 4 maart 2011 14:52

Jullie laatste zin in de tekst luidt: Liefde en betrokkenheid zijn nog niet uit dit land verdwenen en wat een belangrijke zin is dit en wat fijn en goed is het dat jullie dit met elkaar delen en het zo benoemen.
Ik ken Joep niet persoonlijk, ken wel zijn naam omdat ik lid ben van de NVJ/NVF maar op de foto zie ik een serieuze liefdevolle man.
Sterkte, heel veel sterkte.
Elske Riemersma

Door Elske Riemersma op   vrijdag 4 maart 2011 15:07

Wat een ongelofelijk schokkend bericht, ik las het net op De Verkadefabriek site. Heel veel sterkte in deze o zo onzekere periode...
het allerbeste van Mark van de Voort

Door Mark van de Voort op   vrijdag 4 maart 2011 15:31

Nog maar een paar weken geleden kwam ik Joep in de Bossche binnenstad tegen, na hem jaren amper te hebben gezien. We doken direct een cafeetje in en ik heb genoten van zijn enthousiaste verhalen, het grote laatste plan voor de stad, zijn vertrouwen in de toekomst, zijn grote kameraadschappelijke liefde voor Daniël. Op de valreep fantaseerden we nog over een workshop die hij bij mij in Frankrijk zou kunnen geven. 'Kom ik zo doen,' zei hij vrolijk. En ik droomde er al over door.. Verwant blijven en elkaar als vrienden terugvinden, hoe levens ook lopen, dat is zoiets moois en bemoedigends.
Het bericht over zijn verdwijnen heeft me erg geschokt. Het laat me niet los. Ik ben jullie dankbaar voor dit blog. De verbondenheid die eruit spreekt, de liefde en de openheid, het samen intens tegenover het mysterie staan, het ontroert me. En het hoort bij Joep. Wens jullie alle mogelijke sterkte en liefs!

Door Pauline Mol op   vrijdag 4 maart 2011 15:40

Voor alle mensen die in een nabije kring om Joep Lennarts leven: heel veel kracht en verbondenheid in deze moeilijke periode.

Door wilma vermeulen op   vrijdag 4 maart 2011 15:58

Waar is die rossige krullebol gebleven? Hij ging toch het liefst zijn eigen weg.
Ton en Tine, Ton, Loes en Leen, ik denk aan jullie! Liesbeth

Door Liesbeth Prinsen op   vrijdag 4 maart 2011 19:43

Daniel, wat een ontzettend naar bericht dat je vader vermist wordt. Ik wens jou en je familie en vrienden van je vader heel veel sterkte en nabijheid. Hopelijk komt er snel duidelijkheid. Sterkte, Truy

Door Truyke op   maandag 7 maart 2011 11:27

Uw naam :
Opmerking:
Toevoegen   Annuleren